søndag 26. juni 2011

Prosjektet får støtte fra Buskerud fylkeskommune

"Kulturminner bevart etter minoritetene i samfunnet vårt er lite påaktet. Det er imidlertid viktig å få kartlagt denne typen kulturminner knyttet til alle samfunnslag, folkegrupper og næringsveier i landet. Minoritetenes kulturminner er ikke kartlagt i Buskerud. Det er behov for denne typen kartlegging. Søker har gjennom sitt tidligere arbeid for lokalhistorie og lokalt kulturminnevern vist gjennomføringsevne og levert godt arbeid. Resultatene av dette kartleggingsarbeidet vil kunne benyttes som et ledd i arbeidet mot et av de nasjonale resultatmålene som er å gjøre fredningslisten mer representativ."

Dette er noe av det som utviklingssjefen i Buskerud fylkeskommune, Kjersti Bærug Hulbakk, skriver som begrunnelse for at fylket bør støtte prosjektet "De reisende i Buskerud". De folkevalgte i fylkestinget var enige, og på et møte 1/6-2011 ble det vedtatt å bevilge 100.000 kroner til gjennomføring av prosjektet. Dermed er vi et langt stykke videre mot å fullfinansiere dette.

Prosjektet har også søkt de enkelte kommunene i Buskerud om støtte, og så langt har vi fått positive svar fra Nore og Uvdal, Øvre Eiker og Flå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar